aloes1

První předpisy na směsi s aloe byly nalezeny téměř před 4 tisíci lety na sumerských tabulkách – „Ebersův Papyrus“. Aloe byla rovněž známa ve starověkém Řecku a Římě (o široké škále jejích vlastností již psal Dioscorides  (1. století n.l.) i Plinius starší, aloe používalo také indiánské obyvatelstvo Severní i Jižní Ameriky.

 

 

 

Vědci identifikovali v aloe asi 270 účinných látek. Jejich soupis vypadá jako seznam všech známých živin – v aloe je zkrátka všechno!

aloes2

 

 

Mezi jiným aloe obsahuje:
Acemannan (Aloverosa)
Aminokyseliny
Antrachinony (aloin)
Biostimulátory
Enzymy
Hormony
Kyselinu listovou, kyselinu salicylovou
Ligniny
Minerály – mj. vápník, železo, hořčík (laktát hořečnatý), mangan, draslík, fosfor, sodík, zinek
Monosacharidy
Nezbytné nenasycené mastné kyseliny
Polysacharidy, polypeptidy
Saponiny
Steroly
Vitamíny: A, B1, B2, B3, B6, B12, C, E

aloes3

Suroviny pro výrobu pochází z ekologických farem, které se nachází v oblastech s čistou půdou, vodou i čistým ovzduším, bez znečištění vlivem průmyslu a komunální infrastruktury. V ekologických farmách se používají přesně definované metody výroby, kontrolované nezávislými profesionálními certifikačními organizacemi. Také zpracování ekologických surovin podléhá přísnému technologickému režimu s dodatečnou kontrolou.

Pro zachování všech vlastností aloe je nutno při získávání šťávy dodržovat všechny výše uvedené parametry.

Důležitá je doba, která uplyne od stříhání listů (již po 6 hodinách po sklizni dochází k nevratnému procesu ztráty biologických vlastností), je důležitá také teplota jejich uchovávání a sanitární podmínky, ve kterých probíhá zpracování. Samozřejmě je důležitý i způsob úpravy a umístění plantáže (atmosférické podmínky, jaké panují v  regionu). Nejlepší výrobci šťávy z aloe používají patentovanou metodu, která detailně popisuje parametry jednotlivých etap procesu. Navíc jsou partie surovin testovány na obsah polysacharidů a jiných složek.

aloes4

Výrobky Aloe BIO Nature’s Voice jsou vyráběny ze surovin certifikovaných  IASC (International Aloe Science Council – Mezinárodní vědecká rada pro aloe), která mezi jiným sdružuje pěstitele aloe vera a výrobce preparátů založených na výtažcích z aloe. Tato vědecká rada dbá o co nejvyšší jakost výrobků z aloe.

Všechny potravinářské výrobky s aloe musí být zbaveny aloinu, který je obsažen ve slupce listů aloe a má silný projímavý účinek.

aloes5

Dřívější výrobky z aloe byly hořké, slovo „aloe“ pravděpodobně pochází ze staroarabského slova „alloeh“, které označovalo hořké látky. Dnes víme, že za jejich hořkou chuť zodpovídá aloin (obsažený pouze ve slupce listů).

obrazek-eshop-3

Produkt již není možné objednat!

  • Podporuje správné trávení a přispívá ke správné činnosti střev.
  • Šťáva z aloe má pH faktor asi 5, díky tomu normalizuje pH žaludku na správnou hodnotu pH (5 – 5,5)
  • Podporuje vstřebávání vitamínů a minerálních látek (minerálů).
  • Při pravidelném používání příznivě ovlivňuje udržení přirozené obranyschopnosti organizmu. Zvláštní roli v tomto případě hraje látka acemannan (Aloverosa).

 

  • Šťáva z aloe používaná zevně zvlhčuje a udržuje vlhkost pokožky na příslušné úrovni.
  • Očišťuje pokožku, uklidňuje podráždění a zčervenání, urychluje obnovu pokožky.
  • Chrání pokožku před nepříznivým vlivem UV záření.
  • Uklidňuje následky bodnutí hmyzem a nadměrného opalování.

nagloweczek_zalecenia

  • Posiluje odolnost organizmu.
  • podpora trávení
  • lepší vstřebávání živin
  • stimuluje metabolizmus
  • podporuje fyziologickou aktivitu tkání, pokožky, vlasů a nehtů.

nagloweczek_sklad

ekologická šťáva z aloe 99,92 % regulátor kyselosti – kyselina citronová

nagloweczek_sposob

5 lžic (50 ml) šťávy denně (nejlépe před prvním jídlem), možno rozředit vodou nebo ovocnou šťávou.

nagloweczek_opakowanie

farmaceutická lahvička 500 ml (10 dnů pravidelného používání)

obrazek-eshop-2

Produkt již není možné objednat!

aloes6